Lavrov, după întrevederea cu Popescu: Am discutat despre statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova (VIDEO)

Embed:

Statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova a fost subiect de discuţii la întrevederea dintre Ministrul de Externe Nicu Popescu şi omologul său Serghei Lavrov. În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul rus a declarat:

"A fost abordat subiectul ce ţine de păstrarea statutului limbii ruse în Moldova şi colegii noştri au luat act de asta. Sper că nu se va permite marginalizarea artificială a vorbitorilor de limba rusă şi a ruşilor din Moldova". 

Totodată, Lavrov a declarat că s-a discutat despre accesul jurnaliştilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova. Moscova a cerut ca reprezentanţii mass-media de la Moscova să nu aibă resitricţii de a vizita ţara noastră.  

"Noi le-am confirmat colegilor din Moldova că prioritate pentru Rusia în relaţiile bilaterale rămâne susţinerea statalităţii Republicii Moldova, susţinerea statutului ei înafara unui bloc, susţinerea autorităţilor pentru stabilitatea politică", a mai spus Lavorv. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Ministrul de Externe Nicu Popescu întreprdine o vizită în Federaţia Rusă. 

CITEŞTE ŞI: Nicolai Nicolaevici Popescu, la întâlnirea cu Lavrov: Am plăcerea să fiu aici, pentru noi este o şansă (VIDEO)

Lasă un comentariu