Lavrov acuză UE că vrea o "sferă de influenţă" în Ucraina

Uniunea Europeană încearcă să îşi creeze o "sferă de influenţă" atunci când forţează Ucraina să aibă relaţii mai apropiate cu blocul comunitar în detrimentul celor cu Rusia. Acuzaţiile au fost lansate de către şeful diplomaţiei de la Kremlin în timpul unei întrevederi cu omologul său german. Serghei Lavrov a mai avertizat Occidentul să nu se amestece în treburile interne al Ucrainei.

"Nu cred că este corect sau politicos să vorbeşti despre libertatea de a alege şi în acelaşi timp să trimiţi emisari în Ucraina. În fiecare zi, la Kiev sosesc, fără să fie invitaţi, oficiali europeni care îi conving pe liderii ucraineni să ia deciziile promovate de Uniunea Europeană şi Statele Unite", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul de Externe al Rusiei a mai declarat că nu se împotriveşte negocierilor dintre opoziţia şi autorităţile din Ucraina privind soluţionarea crizei din ţară. Serghei Lavrov a criticat însă Occidentul pentru faptul că se amestecă în treburile interne ale ţării.

"Ucrainenii sunt cei care trebuie să găsească o soluţie pentru criza politică din ţară. Vrem ca partenerii noştri europeni să se conducă de aceste principii", a adăugat diplomatul.

Între timp, publicaţia "Bild" scrie că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, intenţionează să efectueze, pe 18 februarie, o vizită la Kiev, pentru a se întâlni cu liderii opoziţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu