Laura Dekker de 14 ani vrea să devină cea mai tânără persoană care navighează în jurul lumii

Embed:

Laura Dekker, adolescenta de 14 ani care şi-a propus să devină cea mai tânără navigatoare ce face înconjurul Pământului, îşi începe azi călătoria de uan singură. Vreme de un an autorităţile olandeze pentru protecţia copilului au discutat pe marginea ambiţiei adolescentei.

O instanţa a cerut anul trecut adolescentei să urmeze cursuri de prim ajutor şi să-şi termine şcoala. Ambarcaţiunea la bordul căreia adolescenta va face turul în jurul lumii este dotată cu un radar performant şi alte echipamente de comunicaţii. Laura a navigat din sudul Olandei până în Portugalia împreună cu tatăl său pentru ultimele pregătiri.

O instanţă olandeză a declarat, săptămâna trecută, că adolescenta întruneşte toate condiţiile necesare pentru a naviga singură, iar călătoria nu îi va prejudicia dezvoltarea sa socială şi emoţională.

Luna trecută, Abby Sunderland, fata de 16 ani din sudul Californiei care efectua singură un tur în jurul lumii, a fost salvată de pescarii francezi în coasta australiană a Oceanului Indian. În prezent cea mai tânără persoană care a navigat singură în jurul lumii este Jessica Watson, de 16 ani, din Australia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu