LAUDE PENTRU VINUL MOLDOVENESC: Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Globale a Turismului Vinicol s-a încheiat

Embed:
Au curs laudele la adresa vinului moldovenesc în încheiarea celei de-a treia ediţii a Conferinţei Globale a Turismului Vinicol. Cei 200 de participanţii din 60 de ţări au rămas impresionaţi de potenţialul ţării noastre. Secretarul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Jaime Cabal, a mulţumim Guvernului de la Chişinău pentru ospitalitate şi a declarat că vinul moldovenesc merită să ajungă pe mesele din toată lumea.

"Mulţumesc Guvernului Republicii Moldova pentru ospitalitate, pentru această organizare", a spus secretarul general adjunct al OMT, Jaime Cabal.

Autorităţile au menţionat că depun eforturi mari pentru a mări volumul exporturilor de vinuri.

"Vinurile noastre sunt cele mai premiate pe mapamond. Avem peste 380 de medalii, în mare parte din aur. Cele mai multe exporturi le avem în Uniunea Europeană", a spus secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Luca.

"Noi credem că această conferinţă a fost o onoare şi un pas foarte important pentru noi", a spus directorul Agenţiei de Investiţii din Moldova, Rodica Verbeniuc.

Înainte de ceremonia de închidere a conferinţei globale, oaspeţii au făcut un tur prin beciurile de la Cricova. Ei au degustat dintr-un spumant de colecţie şi din cele mai alese vinuri.

"Eu nu am ştiut că în Republica Moldova este aşa cultură, tradiţie şi beciuri mari pentru aşa o ţară mică", a spus reprezentantul Armeniei, Marina Mirzabekian.

"Este foarte frumos, aceste colecţii, aceste standuri cu vin vechi...", a spus reprezentantul Georgiei, Tornike Zirakișvili.

Totodată, s-a decis ca Chile să găzduiască următoarea ediţie a Conferinţei Globale a Turismului Vinicol. Ştafeta a fost transmisă de directorul Agenţiei pentru Investiţii.

" - Acest simbol este al vostru, Chile! - Mulţumim!"

"Au fost două zile minunate. Mulţumesc Moldova şi ne vedem la anul viitor!", a spus reprezentantul Chile, Cristobal Forttes.

Conferința Globală a Turismului
Vitivinicol s-a desfăşurat sub egida Organizației Mondiale a Turismului în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu