Latura mai puţin cunoscută a lui Leonardo da Vinci: designer de genţi (VIDEO)

Leonardo da Vinci este cunoscut ca pictor, sculptor, inventator, om de ştiinţă, arhitect, inginer, scriitor şi chiar muzician, dar mulţumită unei descoperiri recente, artistul pare să fi încercat şi domeniul modei. Casa de modă italiană Gherardini a realizat o geantă de mână inspirată în totalitate de desenul lui da Vinci, schiţa fiind reconstituită de către cercetătorii de la muzeul din Vinci, oraşul natal al artistului, scrie gandul.info.

Agnese Sabato şi Alessandro Vezzosi au reconstituit schiţa unei genţi de mână unice, desenată de către geniul creator al Renaşterii în jurul anului 1497. Desenul a mai fost făcut public în 1978 de către un expert în viaţa şi opera lui da Vinci, însă cele trei decenii care au trecut şi-au lăsat amprenta asupra schiţei. "Leonardo a desenat mai multe accesorii de modă, însă această geantă este unică. Îmbină frumosul şi funcţionalitatea într-un mod foarte armonios", a declarat Vezzosi, directorul muzeului Museo Ideale.

Geanta, intitulată "Pretiosa", a prins viaţă după ce casa florentină de modă Gherardini a decis să o realizeze întocmai după schiţă. Modelul, realizat integral din piele, a fost prezentată marţi în premieră mondială la show-ul de modă Pitti din Florenţa. Geanta urmează să fie expusă şi la Academia de Arte Plastice, fondată în 1563. "Este o geantă foarte chic, foarte modernă în ciudat conceptului vintage. Este în acelaşi timp şi foarte practică. Întruchipează perfect tradiţia florentină şi lucrul în piele", a explicat Lorenzo Braccialini, director de marketing al casei Gherardini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu