Lasă în urma lor tone de deşeuri. Autorităţile din Veneţia vin cu MĂSURI DURE pentru turişti

Embed:
Milioanele de vizitatori ai Veneţiei nu umplu doar buzunarele comercianţilor, dar şi coşurile de gunoi din oraş. Turiştii lasă în urma lor tone de deşeuri, iar muncitorii abia de reuşesc să curăţe apa şi să măture străzile. Pentru a finanţa sistemul de salubrizare, autorităţile vor să introducă o taxă de până la zece euro pentru fiecare turist care nu rămâne peste noapte în oraş, adică pentru cei care aduc puțini bani la bugetul local.

"Majoritatea turiştilor vin şi stau aici doar pe parcursul unei zile fără a se caza şi contribuie la buget cu doar 30 de procente. Costurile pentru întreţinerea oraşului sunt mult mai mari decât ceea ce oferă ei", a menţionat Claudio Scarpa, membru al Asociaţiei hotelurilor din Veneţia.

Autorităţile au anunţat că taxa pe care turiştii ar urma să o achite va depinde de perioada anului în care vizitează oraşul.

"Este evident că este extrem de scump să ţinem curate locurile care sunt atracţii turistice. Costurile sunt cu 31 de milioane de euro mai mari decât în orice alt oraş din Italia", a precizat Massimiliano De Martin, funcţionar municipal.

Plata va fi impusă din luna mai, dacă va fi aprobată de autorităţile locale. Majoritatea turiştilor le dau dreptate celor care solicită această taxă: 

"Veneţia este un oraş extrem de frumos, de aceea cred că este justificat să achităm câte zece euro. Aici nu sunt maşini. Oraşul are multe avantaje. Chiar cred că e cazul să fie impusă această taxă".

"Cred că turiştii trebuie să plătească. Poate nu chiar zece euro, dar cred că e cazul să fie pusă această taxă. Oamenii vin aici şi fac mizerie".

Anual, oraşul Veneţia este vizitat de peste 30 de milioane de oameni din toate colţurile lumii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu