"Lasă arma jos! Senea a fost împușcat". Momentul după crima din Elizaveta, filmat și publicat (VIDEO)

Embed:

Spaima, teroarea și haosul a pus stăpânire aseară pe satul Elizaveta din municipiul Bălți. Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu situația creată după ce un căpitan de carabinieri a împușcat mortal un tânăr. Tragedia a avut loc ieri, aproape de miezul nopții, în jurul orei 23:15, atunci când un grup de băieți, printre care și victima, s-ar fi pornit cu uratul. În acest caz, procuratura din Bălţi a deschis un dosar penal, iar bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore.

Din imagini se vede că oamenii din jur îi cereau bănuitul să lase arma jos. Potrivit autorului postării, bărbatul era în stare de ebrietate și speria localnicii cu arma. 

"Lasă arma jos. A văzut lumea cum a tras. Senea a fost împușcat și nu mai trăiește. Băieți liniștiți-l!", striga unul dintre martorii acestui eveniment tragic. 

Tot din imagini se observă că bărbatul, care ar fi tras, era foarte agitat și înjura. Mai mulți oameni au încercat să îl imobilizeze pentru că era agresiv.

"Făptașul a scos arma și o tras. Nu a fost cum spune lumea, că a fost foc în aer, că a fost împins, că băieții au avut bâte, că au avut fier, că au sărit la bătaie. Eu nu știu dacă a tras în aer ca să ducă în eroare lumea, dar a fost foc în aer după ce a fost foc în persoana dată".

"Ce motiv nu ar fi, ofițer să tragă în om, are dreptul? Mă scuzați".

Astăzi, la locul tragediei au fost puse lumânări, iar tatăl tânărului ucis nu-şi putea stăpâni lacrimile.

Rudele victimei sunt șocate de cele întâmplate.

"Nepotul nostru, Senea, Simion, un băiat foarte cuminte. Azi trebuia să se ducă să dea sesia.Părinții sunt într-o stare șocată, care nu putem noi să ne uităm la dânșii. Ce vină a avut el, ce vină a purtat el de i-a luat zilele?".

De cealaltă parte, tatăl carabinierului spune că fiul său a avut motive întemeiate să acţioneze astfel. Potrivit lui, mai mulţi tineri din ceata de urători i-au agresat rudele. El crede că fiul său a tras în victimă întâmplător, iar arma ar fi folosit-o doar ca să-i sperie.

"Mi-a bătut nora, ginerele, băiatul. Stau în spital. S-a dus feciorul să se lămurească și ei erau vreo 20. El a tras în sus că stătea și fata la pământ, și ginerele, și a tras cu arma: poate se vor împrăștia, iar în timpul acesta i-a sărit de după spate și el era cu pistolul, întâmplător a împușcat", a spus tatăl carabinierului, Alexandru.

Poliţia din Bălţi a refuzat să ofere o reacţie şi a spus că toate detaliile vor fi oferite de procurorii care gestionează cazul.

"Persoana nu se afla în stare de ebrietate alcoolică. Arma era deținută legal, dar nu este din dotare. El nu recunoaște vina de cele comise", a comunicat adjunctul şefului Procuraturii din Bălți, Ciolac Alexandru.

Nici responsabilii din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri nu au făcut comentarii la acest subiect. Prin intermediul unui comunicat, instituţia anunţă că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal.

CITEȘTE ȘI: Focuri de armă la Bălți. Un tânăr a fost ÎMPUȘCAT MORTAL de către un căpitan de carabinieri

CITEȘTE ȘI: DETALII NOI în cazul tânărului ÎMPUȘCAT MORTAL de un carabinier. Ce spune procuratura din Bălți

loading...

Lasă un comentariu