Land Rover dezvoltă o mașină autonomă care se adaptează la condițiile meteo

Constructorii auto se gândesc la sisteme tot mai avansate pentru mașinile autonome, iar cei de la Land Rover vor să ia în calcul inclusiv condițiile meteo, scrie go4it.ro.

Întrucât modelele constructorului britanic sunt folosite inclusiv în condiții meteo dificile, inginerii mărcii au dezvoltat inclusiv un sistem capabil să anticieze schimbările de vreme.

Astfel, Land Rover a depus un patent pentru un sistem electronic capabil să analizeze diverși parametri precum presiunea aerului, umiditatea sau luminozitatea, iar ulterior modifică anumiți parametri ai mașinii pentru a se adapta la noile condiții.

De exemplu, sistemul poate adapta setările pentru controlul tracțiunii sau să mărească capacitatea sistemului de încălzire atunci când un vânt puternic coboară brusc temperatura ambientală sau la apariția unei ninsori.

Cel puţin teoretic, introducerea unui astfel de sistem este destul de ușoară, întrucât funcționarea acestuia se bazează pe o serie de senzori și pe sistemul de poziționare prin GPS.

Deși este în stadiu incipient de dezvoltare, sistemul ar putea debuta pe modelele Land Rover începând din anul 2020.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu