Lan de grâu, aprins de fulger în satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă. Zece hectare de grâne s-au făcut scrum (FOTO)

Embed:

 

Un lan de grâu s-a aprins aseară, după ce terenul a fost lovit de fulger. Incendiul a avut loc în satul Ştefăneşti din raionul Ştefan Vodă. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, flăcările au distrus 10 hectare de grâu. Fermierii au reușit să intervină la fața locului și au stins incendiul cu mijloacele proprii fără a solicita ajutorul pompierilor. 

Proprietarul pământului Valeriu Belotcaci spune că muncitorii, care se aflau în preajmă, au reuşit să salveze 200 de hectare de grâu.

"După un tunet mare, ei s-au speriat, și au văzut din câmp au văzut flăcări. Au venit două tractoare puternice cu pluguri și deja cisterna cu apă", a spus Valeriu Belotcaci, proprietarul terenului.

Bărbatul nu a calculat, deocamdată, pagubele, cert este că terenul agricol nu a fost asigurat. Agricultorul mai spune că și anterior a avut de suferit pierderi.

"În 2008 a scăzut producția agricolă de trei - patru ori și acum ce am avut. Pierderile sunt destul de considerabile, grâul e destul de frumos. A fost muncă depusă", a spus Valeriu Belotcaci, proprietarul terenului.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, anul trecut au avut loc zece incendii în lanurile de cereale în urma cărora au fost distruse peste 60 de hectare de grâu, iar datorită pompierilor alte peste 500 de hectare au fost salvate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu