Lan cu cânepă, descoperit în zona satului Volintiri. Ce a declarat proprietarul terenului

Un lan cu cânepă a fost descoperit de polițiștii de frontieră în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri. Incidentul a fost semnalat la sfârșitul săptămânii trecute.

În timp ce își desfășurau activitatea de frontieră, patrula SPF Volintiri a observat pe o fâșie de teren, neprelucrată, parcele de plantație asemănătoare cu cânepa. La inspectarea locului s-a remarcat prezența plantelor ierboase, ce atingeau o înălțime de până la 150 cm.

Din cercetările preliminare s-a constatat că terenul era neîngrijit și se întindea pe o suprafață de aproximativ 3,5 ari, iar persoana care ar fi posesoare a terenurilor arabile din regiune este un locuitor al satului Volintiri.

Chemat la audieri, bărbatul a spus polițiștilor de frontieră că doar o parte din fâșia de pământ ar fi al lui, restul terenului nu are stăpân. El a menționat că atunci când prelucrează pământul cu tehnica și utilajele de tracțiune pe care le posedă, acea porțiune rămâne neatinsă, neacordându-i importanță.

Inițial s-a dispus documentarea cazului până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar în baza rezultatelor de laborator se va recurge la nimicirea plantelor prin tăiere.

Mai mult decât atât, bărbatul s-a oferit să participe la distrugerea plantației cu ajutorul tractorului personal, în prezenta inspectorilor Poliției de Frontieră dacă va fi cazul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu