LĂMURIRI ÎN CAZUL LUNCAŞU. Familia defunctului acceptă ipoteza sinuciderii

Embed:

Ipoteza potrivit căreia omul de afaceri Iurie Luncaşu şi-a pus capăt zilelor este acceptată de familia defunctului. Bărbatul suferea de scleroză multiplă, o boală degenerativă care s-a agravat mult în ultima perioadă din cauza atacurilor presei, a declarat Igor Fraihman, care spune că era prieten cu Luncaşu încă de pe băncile facultăţii.

"De mai bine de 20 de ani, el suferea de scleroză multiplă, o boală neurologică foarte grea. Stresul i-a agravat boala. În ultima perioadă, în unele surse mass-media au apărut materiale în care a fost învinuit pe nedrept şi care i-au înrăutăţit mult starea fizică, dar şi psiho-emoţională. Într-adevăr, el suferea foarte mult din cauza acestor publicaţii", a declarat  Igor Fraihman, prietenul lui Iurii Luncaşu. 

Fraihman susţine că apropiaţii nu cunosc dacă Iurie Luncaşu a fost omorât sau a fost determinat să o facă, dar nu exclud că omul de afaceri a cedat psihic.

"Noi nu putem da o notă juridică celor întâmplate. Însă nu putem exclude versiunea unui suicid, dacă luăm în calcul starea psiho - emoţională în care se afla, dar şi agravarea bolii lui Iurie."

Fraihman spune că apropiaţii lui Luncaşu l-au mandatat să organizeze un briefing de presă, întrucât familia este profund afectată de informaţiile eronate apărute în presă, după tragedie. Prietenul lui Iurie Luncaşu a dezminţit zvonurile despre faptul că Iurie era cumnatul lui Vlad Plahotniuc.

"Ştiu sigur că ea nu avea relaţii de rudenie cu Vlad Plahotniuc. De asemenea, a apărut informaţia că Iurie a fost agent KGB sau a trecut prin şcoala KGB. Este tot o minciună", a declarat  Igor Fraihman, prietenul lui Iurii Luncaşu.  

Familia lui Luncaşu afirmă că a angajat un avocat care se va ocupa de caz şi va analiza articolele din presă publicate atât în timpul vieţii acestuia, cât şi după moartea sa. Fraihman l-a descris pe prietenul său ca pe un bun familist, filantrop şi un om de afaceri prosper, care s-a ţinut departe de politică.

Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate şi Cauze Speciale a iniţiat un dosar penal pentru omor intenţionat. Procurorii au declarat că investighează toate versiunele, fără a oferi alte detalii. Iurie Luncaşu s-a stins sâmbătă trecută, după ce s-a împuşcat mortal cu pistolul deţinut legal.

Cel puţin aceasta este versiunea şoferului personal al omului de afaceri, care a declarat poliţiei că totul s-a întâmplat sub privirile lui, pe traseul ce face legătura între Durleşti şi Ialoveni.

loading...

Lasă un comentariu