Lamborghini Sesto Elemento – primul supercar din fibră de carbon costă 2,3 milioane euro

2,3 milioane de euro. Atât costă primul supercar din fibră de carbon Lamborghini Sesto Elemento, scrie stylereport.ro. Salonul auto de la Frankfurt a confirmat intrarea în producție limitată a bolidului Sesto Elemento a cărui caroserie este construită integral din fibră de carbon. Greutatea redusă de numai 999 kg și motorul V10 de 570 CP asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde, la fel de repede ca un Bugatti Veyron.

Rezultatul se reflectă în primul rând în reducerea greutății, astfel că Lamborghini Sesto Elemento reușește să se mențină la nivelul de 999 kg. Sub capotă se află un motor V10 de 570 CP același de la varianta ușurată – Superleggera – a modelului Gallardo care este însă mai „lent” cu o secundă față de Sesto Elemento. Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde, noul Lamborghini se situează la același nivel cu Bugatti Veyron a cărui putere depășește 1000 CP. Viteza maximă este anunțată la 350 km/h.

Datorită tehnologiei materialelor ușoare, dar și a eliminării anumitor elemente de siguranță, Sesto Elemento devine un model destinat exclusiv utilizării pe circuit sau pe străzi fără acces public.

Decizia de produce o ediție limitată de 20 de unități a fost determinată de reacția pozitivă obținută de prototipul afișat în 2010, și conform producătorului, primele mașini vor fi livrate la începutul lui 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu