Lamborghini aduce două premiere la Salonul de la Geneva

Lamborghini va expune în cadrul salonului elveţian două premiere. Este vorba despre varianta decapotabilă Aventador Roadster şi despre versiunea de serie a supercarului Sesto Elemento.

Salonul Auto de la Geneva este unul dintre evenimentele auto preferate ale oficialilor Lamborghini. Este aşadar logic ca italienii să dea dovadă de un interes deosebit pentru salonul elveţian şi să promită cel puţin o premieră. Surse neoficiale susţin însă că am putea vedea chiar două modele noi la standul Lamborghini.

Primul dintre ele va fi fără îndoială Aventador Roadster, varianta decapotabilă a supercarului de 700 de cai putere. Derivatul va introduce în premieră un acoperiş din fibră de carbon şi materiale compozite, superior celui regăsit pe vechiul Murcielago Roadster. La nivel mecanic nu vor fi modificări, comparativ cu varianta coupe.

Aceleaşi surse neoficiale vorbesc şi despre o a doua surpriză, un model nou, capabil să câştige inimile fanilor. Toate indiciile duc spre versiunea de serie a conceptului Sesto Elemento, prezentat în toamna lui 2010 la Salonul Auto de la Paris. Supercarul va beneficia de serviciile unui motor V10 de 570 de cai putere, împrumutat de la Gallardo, şi de o caroserie din fibră de carbon, ce va reduce masa totală la doar 999 de kilograme. Numărul unităţilor programate pentru producţie va fi extrem de limitat, iar preţul va fi unul pe măsură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu