Lăcustele fac prăpăd în Africa. Insectele consumă tot atâta hrană într-o zi cât întreaga populație a Kenyei

Embed:

Roiul de lăcuste care terorizează Africa de Est a crescut până la mărimea cartierului Manhattan din New York și consumă tot atâta hrană într-o zi cât întreaga populație a Kenyei, stat cu peste 50 de milioane de oameni. Estimările au fost făcute de o direcție din cadrul Organizației Națiunilor Unite, care avertizează că, dacă nu vor fi luate măsuri, insectele se vor extinde în nordul Africii și în Asia de Sud-Vest.   

Din această cauză, ONU a cerut donatorilor să urgenteze deblocarea unor fonduri pentru a frâna invazia lăcustelor. La începutul anului au fost alocaţi 76 de milioane de dolari pentru această cauză, însă, până acum, doar aproximativ 20 de milioane de dolari au ajuns în conturile organizației. Asta pentru că peste jumătate din sumă provine din fonduri proprii.

ONU a precizat că în Etiopia, Kenya şi Somalia, cele mai afectate ţări, trăiesc 13 milioane de oameni care se află în pragul foametei. 10 milioane dintre ei locuiesc în zone afectate direct de invazia de lăcuste, care riscă să distrugă culturile.

Insectele au venit în estul Africii din deşertul din Peninsula Arabică, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii prielnice reproducerii lăcustelor.

loading...

Lasă un comentariu