Lacrimi şi durere la Cimitirul Central din Capitală. Regizorul Tudor Tătaru a fost condus pe ultimul drum (VIDEO)

Embed:

Regizorul Tudor Tătaru a fost condus, astăzi, pe ultimul drum. Sute de oameni au venit atât la studioul Buciumul, cât şi la Cimitirul Central din Capitală, pentru a-şi lua rămas bun de la regretul artist.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului a fost depus la Studioul Buciumul, care i-a fost şi casă lui Tudor Tătaru. La mitingul de doliu au asistat sute de prieteni, colegi de breaslă şi simpli admiratori. Şi mai multă lume a venit la Cimitirul Central din strada Armenească, unde a fost înmormântat maestrul. Toţi au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Tudor Tătaru şi a creaţiei sale.

"Tudore, astăzi, noi, cei de la Satiricus, am rămas cu multe roluri pe care nu am reuşit să le jucăm în filmele tale, pe cele care ni le-ai promis", a spus directorul artistic al Teatrului Satiricus, Alexandru Grecu.

Cortegiul funerar, care s-a întins pe câteva sute de metri, s-a deplasat apoi spre Cimitirul Central din Capitală, unde a fost înmormântat regizorul.

"Este regretabil că artiştii veritabii aşa cum a fost Tudor Tătaru, neordinar prin felul său de a fi şi de a crea, a plecat atât de devreme", a spus folcloristul Nicolae Gribincea.

"Tudor Tătaru rămâne pentru noi de neînlocuit şi nu ştiu dacă va mai naşte acest pământ oameni cum a fost Tudor Tătaru", a spus interpreta Zinaida Julea.

"Cel mai dureros este că cei din jur nu au grijă de marii artişti, cine ar fi putut să îi ofere o mână de ajutor să îl susţin", a spus actorul Andrei Porubin. 

Regizorul Tudor Tătaru a murit în dimineaţa zilei de 27 martie în urma unui infarct. Renumitul umorist moldovean s-a născut pe 1 aprilie 1957 în satul Pojăreni, Ialoveni. Artistul a debutat în cinematografie în 1988 la studioul "Moldova-Film" şi din 1992 este directorul studioului de filme folclorice şi de comedie "Buciumul".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu