Lacrimi şi durere: Corpurile moldovenilor care au murit în accidentul din Ucraina, aduse acasă

Embed:
Corpurile neînsuflețite ale celor trei moldoveni, care şi-au pierdut viaţa într-un accident din Ucraina, au fost aduse acasă. Rudele îndurerate au venit la Chișinău pentru a-i lua pe cei dragi.
Victimele sunt doi bărbați de 26 și respectiv, 44 de ani și o tânără de 26 de ani.

Mihaela Bârcă este sora tinerei de 26 de ani, care a murit în drum spre Moscova. Femeia îşi aminteşte cu groază momentul în care a aflat despre tragedie.

”Șoferul ăstă Nelu m-a sunat și a început el singur să plângă și a spus că e adevărat. Eu am început să plâng tare, tare, că s-a trezit și fetița. Eram numai eu cu ea acasă și am ieșit afară. Nu știam unde să mă duc, cu-i să mă adresez”, a spus sora unei victime, Mihaela Bârcă.

Potrivit rudelor, tânăra mergea la muncă, împreună cu iubitul său. Aceștia voiau să câştige bani pentru nuntă. Logodnicul ei a fost rănit, dar a refuzat spitalizarea.

Şi tânărul din Ungheni, în vârstă de 26 de ani, care a murit în accidentul din apropiere de Vinniţa, mergea la muncă în capitala Rusiei. Acesta a lăsat în urmă un copil şi o soţie îndurerată.

”Pe data de 7 februarie, la unu de noapte, m-a sunat și mi-a zis că a trecut vama în Ucraina, tot normal. Și dimineață mi-au spus că a decedat”, a spus soția unei victime, Valeria Bolşuvoc.

Potrivit ofițerului de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, corpurile neînsuflețite ale moldovenilor au fost însoțite până la frontieră de către salvatorii noștri, care încă au rămas în Ucraina pentru a monitoriza situația răniţilor.

”Toate procedurile de repatriere a corpurilor neînsuflețite au fost efectuate de către angajații IGSU, în comun cu serviciul consular în așa fel în cât în acestă seară rudele să-i poată lua acasă și să efectueze procedurile funerare”, a spus ofițerul de presă IGSU, Liliana Puşcaşu.

Potrivit salvatorilor, luni vor fi aduse acasă și cele patru persoane rănite. Premierul Pavel Filip a anunţat că Guvernul va acoperi integral cheltuielile în acest sens. Accidentul s-a produs vineri, la intrarea în orașul Vinița. Microbuzul cu 12 moldoveni la bord s-a ciocnit violent de un camion.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu