LACRIMI şi DURERE. Băieţelul de 4 ani şi mama acestuia, morţi în explozia din sectorul Râşcani, conduşi pe ultimul drum (FOTO/VIDEO)

Embed:

Durere fără margini în curtea blocului unde au locuit victimele exploziei de sâmbătă noaptea. Două dintre ele, Olga Doglov şi băieţelul ei de patru ani au fost conduşi pe ultimul drum. Mama şi fiul au fost puşi într-un sicriu.

Devastat de durere, capul familiei, un bărbat originar din Camerun, a fost susţinut de rudele venite din Africa, pentru a-i fi alături.

Olga Dolgov a fost profesoară la Universitatea Pedagogică Ion Creangă, iar colegii ei spun că era o femeie puternică, plină de optimism și mereu bine dispusă. Este portretul care le va rămâne în amintire, deși a dus o viață grea. De mică a rămas orfană de tată, iar acum doi ani îşi pierduse şi mama.

"Ea niciodată nu s-a plâns. Niciodată nu a dat vina pe nimeni și nimic. La dânsa totul era bine. Pe urmă să constat că după binele acesta, era o mamă bolnavă, oarbă, de care ea avea grijă. Ea de fapt a trăit într-o sărăcie pe care noi nu ne-o putem imagina", a spus Liuba Petrenco, șefa Catedrei limbă și comunicare, UPS Ion Creangă.

Şi alte persoane, care au venit să îşi ia rămas-bun de la cei doi, au avut de spus doar vorbe bune:

"Mi-a fost cea mai apropiată prietenă. Am copilărit împreună. A fost mereu zâmbitoare și niciodată n-am văzut-o să fie tristă. Acum va fi cu fiul ei alături de părinți."

"A fost o femeie de treabă. Mă trec fiori când vorbesc."

"Îmi pare foarte rău că a decedat. E o mare nenorocire."

"Înțelegătoare, iubitoare, foarte bună."

Tot în urma exploziei de sâmbătă seara şi-a pierdut viaţa şi un cuplu din Israel, veniţi în Moldova pentru a-şi vizita fiul şi nepoţica de doar şaşe luni.

Bărbatul în vârstă de 77 a murit în drum spre spital, iar trupul soţiei acestuia a fost scos luni de sub dărâmături. 

CITEŞTE ŞI: Te ia groaza. MOMENTUL EXPLOZIEI în blocul din sectorul Râşcani, FILMAT. Un tânăr făcea live cu telefonul

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma deflagraţiei au avut de suferit mai multe persoane. Printre acestea este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

Rănit a fost şi un pompier peste care a căzut o placă de beton. Viaţa acestuia se află în afara oricărui pericol.

CITEŞTE ŞI: TABLOU SUMBRU la blocul afectat de explozie. Salvatorii continuă lucrările, iar sinistrații privesc disperaţi la casele ruinate (IMAGINI JALNICE)

Marţi, Procuratura Generală a iniţiat dosar penal pentru încălcarea regulilor de utilizare a buteliilor cu gaz după explozia din blocul de pe bulevardul Moscova.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţii riscă o amendă de până la 67.000 de lei sau până la 3 ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI: BOMBELE DIN APARTAMENTE. Campania Publika TV va informa cetăţenii şi autorităţile despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător

PUBLIKA TV continuă campania de sensibilizare a cetăţenilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. Îndemnăm oamenii să anunţe autorităţile despre folosirea ilegală a acestora în blocuri. Cât de departe va merge statistica sumbră depinde doar de noi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu