Lacrimi, durere şi aplauze. Umoristul Gheorghe Pârlea a fost petrecut pe ultimul drum

Embed:

Aplauzele pentru Gheorghe Pârlea au răsunat astăzi pentru ultima dată. Regretatul umorist a fost condus astăzi pe ultimul drum. Zeci de oameni printre care colegi, oficiali, dar și simpli admiratori au venit să-i aducă un ultim omagiu celui care i-a încântat prin glumele sale și rolurile pe care le-a jucat. Să-și ia rămas bun de la fostul său prieten și coleg de scenă, a venit și îndrăgitul actor Gheorghe Urschi, cel care i-a fost alături zeci de ani la rând. 

Rudele, dar și colegii de breaslă au menționat că Gheorghe Pârlea nu era doar un coleg, dar și un prieten foarte bun: 

"– Ce lecție ați primit dvs. de la el cea mai importantă în viață? – Că trebuie să dai pozitiv și pozitiv ai să primești înapoi. Toată viața a distrat oamenii, sentimente pozitive a dat la oameni".

"Îl țin minte ca pe un coleg adevărat. Un om care era întotdeauna săritor la nevoie. Un om care se dăruia din plin scenei, pentru care teatrul era a doua casă".

"E o mare durere și o mare pierdere pentru teatrul „Luceafărul”. Un om care și-a consacrat viața artei și culturii noastre".

"Întotdeauna se străduia să te ajute. Avea și o minte permanent căutătoare, iscoditoare".

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a menționat că moartea lui Gheorghe Pârlea este o pierdere imensă pentru cultura națională:

"Acest lucru sunt sigură că umple cu tristețe inimele foarte multor iubitori ale artei de teatru. Este ușor să faci comedie. În arta teatrală acesta este genul cel mai dificil. Maestrul Pîrlea a fost dotata cu acest dar inedit".

Cei care l-au admirat pe actor i-au apreciat talentul cu care a fost înzestrat:

"Îmi pare foarte rău. În Moldova nu avem mai mult așa actori ca Urschi, ca Curagău și ca domnul Pîrlea".

"Un artist emerit. O mândrie a republicii noastre".

Gheorghe Urschi, colegul și bunul prieten al lui Gheorghe Pârlea, nu a putut fi prezent la înmormântare, dar a fost să-și iar rămas bun și a plâns minute în șir la căpătâiul camaradului său.

Gheorghe Pârlea a fost înmormântat la Cimitirul Central din Capitală. Umoristul a murit sâmbătă, la vârsta de 72 de ani, din cauza diabetului, maladie de care suferea de mai mulţi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu