Laboratorul pentru Controlul Calităţii Medicamentelor al AMDM, evaluat de experţi europeni

Un grup de experţi ai Directoratului European pentru Controlul Medicamentului (EDQM) se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, având drept scop evaluarea activităţii şi organizării Laboratorului pentru Controlul Calităţii Medicamentelor al AMDM.

Rezultatul pozitiv al Auditului comun mixt va permite Laboratorului să adere la Reţeaua  europeană a laboratoarelor oficiale de control al medicamentelor (OMCL).

Directorul general al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM), Vladislav Zara, a declarat în cadrul întrevederii cu experţii europeni că acest fapt va permite producătorilor autohtoni de preparate farmaceutice să devină mai competitivi pe piaţa europeană, iar controlul calităţii medicamentelor comercializate în ţara noastră va fi asigurat într-un termen mai restrâns.

„În ultimii 2 ani Agenţia Medicamentului a depus o muncă enormă pentru a se alinia la standardele europene, fiind modificată legislaţia şi reorganizată instituţia. Deja am semnat acordurile de colaborare cu Polonia şi Lituania în cadrul proiectului „Twinning”. Acum, întreprindem acţiunile necesare pentru ca Laboratorul nostru să adere la reţeaua europeană OMCL, asigurând astfel controlul calităţii medicamentelor, în conformitate cu rigorile Uniunii Europene”, a  menţionat Vladislav Zara.

Reţeua laboratoarelor oficiale de control a medicamentelor a fost creată de EDQM în strânsă colaborare cu Uniunea Europeană pentru a coordona activitatea laboratoarelor, a facilita schimbul de cunoştinţe între ele, precum şi în vederea promovării dezvoltării unor standarde comune armonizate. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu