Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică al IMC, renovat cu suportul României, a fost inaugurat

La Institutul Mamei şi Copilului a fost inaugurat Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică, renovat în cadrul "Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului" cu finanțare din partea Guvernului Român.

La eveniment au participat ministrul Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, şi ministrul Sănătății al României, Sorina Pintea.

"Apreciem suportul Guvernului României pentru renovarea acestei instituții, unde anual se nasc și se tratează mii de copii și mă bucur că am reușit să creăm condiții bune pacienților și să oferim servicii medicale calitative. Ne dorim o colaborare la fel de fructuoasă și pe viitor", a menționat Svetlana Cebotari.

Sorina Pintea a declarat că România va continua să susțină Republica Moldova prin proiecte comune, menite să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din Republica Moldova, astfel, asigurând o continuitate parteneriatului dintre cele două țări.

Laboratorul microbiologie şi imunologie a fost fondat in anul 2016 din 2 subdiviziuni: laboratorul bacteriologic şi laboratorul imunologic, iar unirea acestora dă posibilitatea de a desfășura investigația complexă a pacienților într-un timp scurt. El a fost renovat în corespundere cu normele sanitare, cu un sistem de ventilare cu dublă biocurățire, de asemenea dispozitivele, mediile și reactivele utilizate sunt în corespundere cu standardele europene.

În medie pe an, cei 17 colaboratorui ai laboratorului efectuează 16.000-18.000 analize bacteriologice și 40.000-45.000 analize imunologoce.

Pentru renovarea şi modernizarea Laboratorului de microbiologie şi imunologie clinică au fost utilizaţi 5.421.025 de lei.

În cadrul "Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului" au fost reabilitate complet 10 secții din cadrul Maternității, a Clincii Pediatrie şi a Centrului Naţional Ştiinţifico–Practic de Chirurgie Pediatrică Academician Natalia Gheorghiu ale IMC. Dintre acestea, 3 secții au fost asigurate cu echipament medical de ultimă generație, 3 holuri principale au fost renovate şi dotate cu mobilier.

De asemenea, au fost reparate 4 scări cu ascensoarele adiacente şi a fost modernizat Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică.

Suportul financiar oferit de Guvernul României a constituit 2.500.000 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu