Laborator de ultimă generaţie la UTM. Oportunităţile de care vor beneficia studenţii

Embed:

Un laborator de ultimă generaţie a fost renovat la facultatea de Calculatoare, Microelectronică și Informatică din cadrul UTM. Sala a fost dotată cu un ecran imens de proiectare, singurul de acest tip în ţara noastră. Profesorii vor putea stoca informaţia scrisă pe ecran şi o vor putea transmite în timp real studenţilor.

"Prin dispozitivele cu care este dotată această sala, notiţele foarte uşor nimeresc în portofoliul studenţilor, aceste imagini digitale ale tablei ei îşi pot crea propriile notiţe", a afirmat decanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică al UTM, Dumitru Ciorbă.

Studenţii practic nu vor avea nevoie de foi şi stilouri, atât timp cât vor avea ore de curs în laboratorul dat.

"Da, o să avem lecţii de laboratoare pentru că este utilaj aici şi ne va fi de folos. Foarte bine amenajat, culorile sunt plăcute, tehnică nouă, totul e foarte plăcut când intri într-un cabinet şi tehnica este nouă".

"Arată foarte bine în primul rând şi calculatoarele sunt destul de performante. Universitatea are nevoie întotdeauna de săli noi eu cred. Este o diferenţă faţă de cum era sala înainte".

"Ar fi un avantaj cât şi pentru studenţi atât şi pentru profesori fiind că oferă posibilitate de a scrie ceva, de a nota ceva poate a crea o schemă, fiind că e mult mai clar de văzut în elaborare grafică un anumit concept".

Laboratorul este dotat şi cu 15 calculatoare moderne. Potrivit decanului facultăţii, o astfel de schimbare e binevenită pentru studenţi, atât timp cât tehnologiile moderne sunt în continuă ascensiune. 

"Aplicarea noilor tehnologii în educaţie este acum imperativă fiind că tinerii sunt altfel, ei judecă şi acţionează în termeni tehnologici, astfel aplicarea noilor tehnici pedagogice care să pună accent pe interactivitate, lucru în echipă", a comunicat decanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică al UTM, Dumitru Ciorbă.

Şi rectorul UTM este de părere că astfel schimbări sunt necesare pentru a menţine interesul studenţilor pentru carte.

"Visul meu este ca studentul venit la opt dimineaţa în universitate să nu vrea să plece până seara târziu şi să vrea să rămână şi peste noapte, cu alte cuvinte trebuie să creăm condiţii, frumoase, comode ca ei să-şi poată să-şi facă şi temele pentru acasă", a menţionat rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan.

Lucrările de renovare şi dotare cu tehnică a laboratorului au fost suportate de o companie de software, cu care universitatea are stabilit un parteneriat de durată.

loading...

Lasă un comentariu