La Washington va avea loc o paradă militară, de Ziua Veteranilor. MOTIVUL pentru care nu vor fi aduse tancuri la eveniment

Embed:

Pentagonul a confirmat că la Washington va avea loc o paradă militară, aşa cum a solicitat preşedintele Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a cerut luna trecută o astfel de defilare după ce a asistat anul trecut la Paris, la parada militară de Ziua Naţională a Franţei.

Potrivit departamentului american al apărării, defilarea va avea loc de Ziua Veteranilor, pe 11 noiembrie. Evenimentul va fi dedicat militarilor americani care au asigurat libertatea Statelor Unite, de la războiul de independenţă până în prezent. Parada, ale cărei costuri sunt estimate la 30 de milioane de dolari, se va desfăşura pe traseul de aproape 2 kilometri de la Casa Albă spre Capitoliu.

Generalii au stabilit că vor fi folosite doar vehicule cu roţi şi nu vor fi aduse tancuri, pentru a nu distruge asfaltul. Totuşi, parada va avea o importantă componentă aeriană. Defilările militare nu sunt o tradiţie pentru americani.

Ultima a fost organizată în 1991, de preşedintele George Bush senior, după încheierea primului război din Golf.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu