LA UN PAS DE TRAGEDIE. Un copil de doi ani a ajuns la spital după ce a căzut într-o groapă

Embed:

Un băiat de 2 ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a căzut într-o canalizare improvizată de peste jumătate de metru adâncime. Incidentul s-a produs ieri după-amiază, într-o gospodărie din satul Geamăna, raionul Anenii Noi. 

Groapa cu apă în care a alunecat băiatul se află chiar în spatele casei. Mama sa spune că duminică era preocupată de grijile casnice şi l-a rugat pe feciorul să mai mare să se uite după copil. Afară, mai erau şi celelalte două fete ale cuplului, de 3 şi 6 ani, care ar fi uitat să închidă poarta de la grădină.

"Peste cinci minute am observat că nu este, m-am uitat în bucătăria de vară, nu era, am trimis soţul să vadă dacă nu a căzut în groapa cu apă. Când s-a dus, l-a găsit acolo. Cred că a alunecat şi a căzut pe spate, soţul l-a găsit cu faţa în sus", a explicat mama copilului. 

Tatăl copilului i-a acordat primul ajutor medical şi, ulterior, a sunat la ambulanţă. Acesta a fost transportat la Spitalul Raional din Anenii Noi şi internat la reanimare, cu diagnoza insuficiență respiratorie. Ulterior, cu un echipaj AVIASAN acesta a fost adus la Chişinău, la Institutul Mamei şi Copilului.

"Copilul a fost examinat la secţia de reanimare, i s-a făcut radiografia, unde a fost depistată pneumonie respiratorie bilaterală, s-a început tratamentul antibacterian, starea micuţului este stabilă la moment", a precizat Elena Păpădie, şefa Secţiei Pneumologie a IMC.

Potrivit medicilor, micuţul va rămâne internat în spital, pentru cel puţin 10 zile. Oamenii legii investighează cazul şi spun că părinţii vor fi traşi la răspundere pentru neglijenţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu