LA UN PAS DE CRIZĂ POLITICĂ. Ministrul Apărării din Grecia şi-a anunţat demisia

Embed:

Grecia este la un pas de a intra într-o criză politică. Ministrul elen al Apărării şi-a anunţat demisia, din cauza acordului încheiat de Grecia cu Macedonia în privinţa modificării numelui ţării vecine.

Gestul său vine la doar două zile după ce Parlamentul de la Skopje a aprobat amendamentul din constituţie privind redenumirea ţării.

Mai mult, oficialul a declarat că îi va retrage şi pe cei şase miniştri din partidul său.

"Problema privind numele Macedoniei nu-mi permite să nu-mi sacrific funcţia de ministru. Îi mulţumesc premierului pentru cooperare. I-am explicat că nu mai putem continua în aceste condiţii", a spus Panos Kammenos, ministrul demisionar al Apărării din Grecia

Ministrul demisionar a subliniat că a fost întotdeauna împotriva termenilor acordului încheiat între Atena şi Skopje privind redenumirea Macedoniei. Premierul Alexis Tsipras a declarat va solicita un vot de încredere în Parlament, după demisia ministrului. TAIAT

"Am cerut preşedintelui Parlamentului să iniţieze procedurile necesare pentru moţiunea de cenzură, ca să putem merge mai departe cu o majoritate clară."

Parlamentul de la Skopje a aprobat vineri seară amendamentul în Constituţie privind redenumirea ţării în Republica Macedoniei de Nord, după ce s-a ajuns la un acord cu Grecia, în iunie 2018.

Din cauza numelui ţării, care coincide cu o regiune elenă, Macedonia nu a putut adera la NATO şi Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu