LA UN PAS DE A FI DEMIS. Comisia Juridică a aprobat acuzaţiile contra lui Donald Trump

Embed:
Preşedintele american, Donald Trump, este la un pas de a fi demis din funcţie. Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite a aprobat procedura de punere sub acuzare împotriva liderului de la Casa Albă. Dar pentru ca Trump să fie destituit şi pus sub acuzare este necesar votul Senatului american, dominat de republicani.

"Este o zi tristă pentru ţara noastră. Urmează votul din Senat. Îmi doresc din tot sufletul şi mă rog ca senatorii să respingă procedura de impeachment. America trebuie să audă ce spun oamenii, dar din păcate nu facem asta", a declarat Louie Gohmert.

De cealaltă parte, Donald Trump susţine că opoziţia democrată i-a pregătit o farsă şi că toate acuzaţiile sunt lipsite de fundament.

"Este foarte trist pentru ţara noastră, dar se pare că este destul de avantajos din punct de vedere politic pentru mine. Pot să accept un proces lung al impeachmentului şi mi-ar plăcea să văd faţa acuzatorului, care a depus plângere împotriva mea, care este un fals", a spus preşedintele Statelor Unite, 
Donald Trump. 

Pentru demiterea lui Donald Trump este nevoie de două treimi din voturile Senatului. Preşedintele Statelor Unite este acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului în interese personale. Până acum, doar trei preşedinţi americani au trecut prin procedura de impeachment, însă niciunul nu a fost condamnat.
loading...

Lasă un comentariu