La sudul Moldovei s-au copt primele piersici. Cât costă un kilogram

Embed:
La sudul Moldovei s-au copt primele piersici, iar producătorii au început deja culesul fructelor. Potrivit Ministerului Agriculturii, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, producţia de piersici din acest an va fi mai mică decât în sezonul trecut.

"Iată pe asta nu o să o ajung.Trage, vină să o ajungi. Uite ce măşcatele sunt aici. Ooo, iată acestea da, sunt frumuşele, dă să le rupem."

Livada soţilor Braghiş, sădită acum 14 ani, se află în satul Tudora din raionul Ştefan Vodă. Producătorii spun că reuşesc să-şi vândă fructele datorită turiştilor care merg la mare.

"În timpul verii suntem aici în fiecare zi. Toată nădejdea este în aceştia care se duc la mare, care vin în vizită. Care trec pe traseul nostru, spre Palanca, Odessa, Belgorod, la Sergheevca", a spus agricultoarea, Ludmila Braghiş.

"De lucrat nu ne este greu, dar nu avem unde vinde piersicii. Anul trecut au fost precipitaţii, a fost bine. Anul acesta din păcate la noi nu au fost ploi. Dar suntem mulţumiţi de ceea ce este", a spus agricultoarul, Ion Braghiş.

Pe parcursul verii, producătorii spun că scot la vânuare şapte soiuri de piersici.

"Primul sort l-am cules o săptămână în urmă, acum a venit rândul kievschii, peste o săptămână altul avem. Se frunzăresc, aşa spunem noi. Îi sortăm pe cei mai maşcaţi, cei care rămân mai mărunţi îi lăsăm, ii se mai rotunjesc. Apoi din nou începem",  a spus agricultoarea, Ludmila Braghiş.

În timp ce agricultorii vând fructele cu zece lei kilogramul, în magazine piersicii ajung să coste chiar şi 40 de lei. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în total, în ţară avem 7,4 mii de hectare de livezi cu piersici.
loading...

Lasă un comentariu