La Strășeni va fi lansat un proiect-pilot de alimentație în şcoli şi grădiniţe

Embed:

Din aprilie, cantinele din şcolile şi grădiniţele din raionul Străşeni vor fi gestionate de singur agent economic. Proiectul implementat în premieră de Ministerul Educaţiei a fost aprobat astăzi de cabinetul de miniștri şi are drept scop eliminarea lacunelor din procesul de alimentaţie a copiilor.

"Ştim foarte bine că sunt semnalizate o sumedenie de cazuri de păstrare a produselor în condiţii neadecvate, de achiziţionare a produselor, la calitate inadecvată. Pentru ca să omitem aceste carenţe ale procesului de alimentaţie a copiilor a şi fost aprobat acest proiect pilot", a declarat Monica Babuc, ministrul Educaţiei.

Agentul economic va renova și dota cu utilajul necesar spațiile în care pregătite și păstrate bucatele. De asemenea, va instrui şi va achita salariile angajaţilor. În același timp, administraţia publică locală va fi responsabilă de aprovizionarea clădirilor cu apă, canalizare şi conectarea la rețeaua de gaze.

Antreprenorul va fi ales în urma licitaţiei.

Contractele vor putea fi încheiate pe un termen de până la 5 ani. În cadrul proiectului este prevăzută şi alimentaţia elevilor din clasele gimnaziale şi cele de liceu.

În cazul lor, mâncarea ar urma să fie contra cost. În raionul Străşeni sunt 26 de licee şi 41 de grădiniţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu