La Soroca a demarat construcția locuințelor sociale pentru familii nevoiaşe

La Soroca a demarat, astăzi, construcția locuințelor sociale. Astfel, familiile cu venituri mici, tinere familii cu mulți copii, inclusiv persoane cu nevoi speciale vor beneficia de locuințe sociale construite în cadrul unui proiect finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

"La Soroca vor fi reconstruite 2 blocuri locative lăsate în paragină de mai bine de 20 de ani. Este vorba de 72 de apartamente ce vor fi construite la cheie, ulterior locuințele vor fi distribuite de autoritățile publice locale persoanelor nevoiașe. Este un proiect prin care ne propunem să îmbunătățim și să mărim fondul de locuințe. Este un bun model de colaborare dintre administrația centrală și locală. În faza II a Proiectului vor fi construite 700 de locuințe pentru circa 2 500 de beneficiari." a menționat viceministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Victor Zubcu.

Valoarea totală a obiectului din raionul Soroca constituie circa 2, 1 mln euro. 65% din costul total al proiectului oferă Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui Acord cadru de împrumut pe un termen de până la 20 de ani.

Aportul țării noastre este de 35% și constă în oferirea terenului, construcției nefinalizate și a documentației de proiect, inclusiv a unei contribuții financiare de circa 160 000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu