LA SFAT CU SENIORII. Reprezentanţii PDM s-au întâlnit cu pensionarii

Embed:
Mai mulţi vârstnici din sectorul Ciocana al Capitalei şi-au spus păsul în faţa autorităţilor. Aproximativ 600 de persoane în etate s-au întâlnit aseară cu reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova, care le-au promis ajutor. În mesajele lor, seniorii au semnalat cele mai grave probleme cu care se confruntă.

"Eu am venit cu întrebarea pensiilor. Trebuie să fie o pensie ca să putem să stăm acasă, căci nu mai avem puteri să mai lucrăm."

"Să trăim mai bine, să ne ridice pensiile, să mai facă pentru copii, ca să aibă copiii unde să se distreze."

"Să ştiu cum să dau analizele care sunt costisitoare. Eu sunt alergică şi nu am unde da analizele. Suma e peste 2000 de lei, dar eu nu am de unde, pensia e o mie de lei."

Cei care au ieşit la pensie înainte de anul 2001, spun că se simt discriminaţi.

"Sunt foarte supărată, că m-am pensionat în 1993 şi de ce reforma a început în 2001? Ar fi trebuit să înceapă ceva mai înainte. Eu cred că trebuia să înceapă cu 1991."

"Guvernul promite şi după cum am menţionat, se va găsi bagheta magică care probabil că o să îi bucure până la sfârşitul anului şi pe restul pensionarilor. Se lucrează şi o să fie şi majorarea pentru restul cetăţenilor."

Reprezentanţii PDM au dat asigurări că vor analiza atent fiecare caz în parte.

"Ei sunt supăraţi, necăjiţi, stau singuri sau ies în stradă. Ies în stradă şi arată pumnul. Am considerat că trebuie să ne întâlnim, să discutăm şi să încercăm pe bune să le rezolvăm problemele pe care le putem",a spus deputatul PDM, Nae-Simion Pleșca. 

"Este de datoria noastră să ţinem cont că ei au muncit, ei au construit, ei au răbdat pe alocuri şi noi nu mai avem dreptul ca această perioadă să fie prea mare pentru ei. Viaţa trece, iar aşteptările lor sunt mari",a spus deputatul PDM, Valentina Buliga.

Vârstnicii au avut parte şi de o surpriză muzicală.

"Am primit o plăcere deosebită de la această sărbătoare, organizată pentru noi, pensionarii."

"Ieşirea aceasta din ogradă, din casă în locuri publice este foarte binevenită."

Seara s-a încheiat cu o recepţie pentru toţi cei prezenţi la eveniment.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu