La Sankt Petersburg a fost inaugurat primul muzeu din lume dedicat operelor lui Carl Faberge

Embed:

Iubitorii de frumos şi artă au acum o nouă atracţie. Opere celebre pot fi admirate de orice doritor la primul muzeu Faberge din lume, deschis la Sankt Petersburg. Cei care îi trec pragul au ocazia să vadă patru mii de exponate de toată frumuseţea.

Colecţia îi aparţine omului de afaceri Viktor Vekselberg.

"Astăzi este o mare sărbătoare în viaţa mea. Am lucrat mai mult de 10 ani în speranţa că vom reuşi. Se pare că ne-a reuşit să facem acest muzeu foarte interesant", a menţionat omul de afaceri.

La muzeu au fost expuse nouă ouă pascale celebre, create de Faberge. În afară de bijuterii şi bibelouri, vizitatorii pot admira şi tablouri.

"Aici avem cea mai bună colecţie Faberge şi nu o spun pentru că vreau să ne lăudăm, ci pentru că într-adevăr e cea mai bună din lume", a spus directorul muzeului, Vladimir Voroncenko.

Compania Carl Faberge a fost fondată în 1842, în Sankt Petersburg. Operele au fost realizate din metale şi pietre preţioase, inspirate din tradiţiile de Paşte, la comanda ţarilor Rusiei. În timpul revoluţiei bolşevice, cele mai multe creaţii au fost duse peste hotare, iar acum sunt cumpărate de miliardari ruşi. În lume există 46 de ouă create de Carl Faberge, care s-a născut în 1846 la Sankt Petersburg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu