La restaurant cu ambasadorul rus. Ce politicieni au mers l-a depănat amintiri cu Farit Muhametşin

Embed:

Câţiva foşti ambasadori moldoveni la Moscova, dar şi politicieni, au participat astăzi la un prânz oferit de ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin. Întâlnirea, care a avut loc într-un restaurant din centrul capitalei, a fost organizată cu ocazia Zilei Diplomatului, marcată în Federaţia Rusă în data de 10 februarie. 

Diplomaţii spun că au depănat amintiri şi au evitat să vorbească despre politică.

"Am discutat despre cum am activat, amintiri, ce am făcut. În ce măsură a fost de folos pentru ţările noastre. Criza nu aici se discută", a spus fostul ambasador al Moldovei în Rusia, Vladimir Ţurcan. 

"Să nu credeţi că am discutat despre politică. A fost ziua diplomaţiei ruse. A fost o seară de amintiri", a explicat fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Ambasadorul rus a declarat că s-a simţit ca între prieteni. De asemenea, el a menționat că va conlucra cu viitorul premier al Moldovei.

"A fost prima noastră întâlnire. Am depănat frumoase amintiri despre relaţiile noastre bilaterale. Ne-am înţeles să ne întâlnim mai des. Ambasada noastră va conlucra cu orice guvernare care va fi învestită. Aşteptăm ca Parlamentul să ia o decizie în următoarele două săptămâni şi îl vom felicita pe viitorul premier", a afirmat ambasadorul rus. 

Farit Muhametşin a fost numit ambasador în Republica Moldova în aprilie 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu