La pescuit în zona de frontieră și cu plase interzise. Ce riscă bărbaţii

Zece plase destinate prinderii abuzive a viețuitoarelor acvatice și alte zeci de kilograme de pește au fost ridicate de la doi conaționali în dimineața zilei de astăzi, 8 septembrie 2018. Bărbații sunt documentați de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud și pentru încălcarea regimului de aflare în zona de frontieră.

Astăzi, în jurul orei 06:30 polițiștii de frontieră au reținut pentru verificări de rigoare doi cetățeni ai Republicii Moldova care se îndreptau spre localitatea Manta din direcţia lacului Manta. Bărbații veneau de la pescuit, fiind observate asupra lor șapte legături din plasă pline cu pești. Interogați, persoanele au comunicat că sunt locuitori ai comunei Manta, raionul Cahul având vârsta de 61 ani și respectiv 64 ani.

În urma acţiunilor de reţinere au fost informaţi reprezentanţii Inspectoratului Ecologic de Stat din orașul Cahul. La examinarea plaselor depistate s-a constatat că acestea erau de tip industrial, fapt pentru care utilizarea lor este interzisă. În afară de cele zece plase cu o lungime totală aproximativ 1000 metri, au mai fost ridicată și 25 kg de pește de diferite specii: caras, carp, somn, şalău. Cazul este cercetat în continuare de către autoritatea de resort din țară.

Iar pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, s-a întocmit proces verbal cu privire la contravenție, conform art. 332 alin. 1 CC al RM, şi aplicată amenda contravenţională în mărime de 12 u.c. pentru fiecare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu