La pescuit în apele de frontieră. Patru moldoveni, documentaţi de oamenii legii (FOTO)

Patru moldoveni, care se aflau pe timp de noapte în zona de frontieră cu scop de pescuit ilegal, sunt documentaţi de poliţiltii de frontieră. 

Persoanele au fost depistate la pescuit în apele râului Prut.

În primul caz, consemnat ieri, în jurul orei 22:30, cu ajutorul dispozitivelor cu termovizor, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care pescuiau nestingherit. La fața locului au fost legitimați trei locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârste de 39 și respectiv 40 de ani. Până la depistarea acestora, au reușit să prindă circa 70 kg de peşte, de diferite specii.

Trei ore mai târziu, pe aceiași direcție Slobozia Mare – Tulucești, patrula SPF Brânza a depistat un alt conational de 45 de ani, pregătit să pescuiască în râul Prut. Astfel, către ora 02:00 a fost văzut cum bărbatul se deplasează cu bicicleta dinspre localitate spre frontieră. O perioadă i-au fost monitorizate acțiunile și când s-a constatat intenția acestuia de a pescui, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.

Conform procedurilor legale, despre cazurile date au fost informați reprezentanții Inspectoratului Protecției Mediului, unde vor ajunge plasele și peștele. Totodată, pe numele persoanelor au fost întocmite procese verbale de constatare a ilegalității privind încălcarea regimului de frontieră, bărbații au fost sancționați cu amenzi între 300 şi 500 de lei. 

loading...

Lasă un comentariu