"La paştele cailor". MOTIVUL pentru care deputaţii nu vor avea birouri noi nici în 2015 (VIDEO)

Embed:

Deputaţii nu vor intra în birourile renovate din clădirea Parlamentului nici în acest an. Asta pentru că nu au fost încheiate lucrările de instalare a echipamentelor antiincendiare şi de ventilare. Costul acestora se ridică la câteva zeci de milioane de lei, bani pe care instituţia nu-i are.

Noile birouri ale parlamentarilor au fost mobilate încă din iarnă şi sunt dotate inclusiv cu seifuri şi frigidere. Deputaţii au însă interdicţia de a se muta în ele.  

"A rămas să montăm echipamentul, utilajul care pompează acest aer rece. Nu avem acelaşi echipament de stingere automată pentru a pompa apă trebuie să fie instalate pompele respective, care din lipsa surselor financiare nu au fost procurate", a explicat viceministrul Construcţiilor Anatolie Zolotcov. 

Transferul aleşilor poporului din clădirea Ministerului Agriculturii în cea a Parlamentului renovat a fost interzis de Centrul municipal de Sănătate Publică şi de Serviciul Situaţiilor Excepţionale.
 
"Avem avizul de la Serviciul Sănătate Publică prin care ne indică că umiditatea în aceste birouri este supranormativă, adică mai mult de 70 de procente, când ar trebui să fie 40-60 procente", a spus Anatolie Zolotcov. 

Pentru achiziţionarea şi instalarea echipamentului antiincendiar şi a celui de ventilare sunt necesare peste 46 de milioane de lei, bani care nu sunt prevăzuţi în Bugetul de Stat.
 
Unii deputaţi spun că s-au obişnuit în birourile de la Ministerul Agriculturii şi sunt sceptici că vor intra, în curând, în casă nouă.  

"Probabil vom avea birouri la paştele cailor. Eu nici nu ştiu dacă şi în actuala legislatură ne vom muta, dar e bine şi aici", a spus liberalul Gheorghe Brega.

Iar comunista Violeta Ivanov a firmat că: "Nu ştiu detaliile tehnice, dar ştiu că nu este posibil de activat şi de lucrat. Cred că bani au fost suficienţi, nu a fost dorinţă pentru a face."

În acest an, pentru lucrările de renovare a clădirii Parlamentului au fost alocate 4,6 milioane de lei.

Sediul legislativului şi cel al Preşedinţiei au fost devastate în timpul protestelor din aprilie 2009.    

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu