La Orhei a fost inaugurat iarmarocul de Paşte. Atracţia târgului, un artist mim cu chip de înger

Embed:

La Orhei a fost inaugurat astăzi Târgul de Paşte. Evenimentul, care este la a doua ediţie a adunat zeci de oameni. Majoritatea dintre ei au ales cozonacul potrivit pentru masa de sărbătoare, iar copiii au putut participa la un master-class de încondeiere a ouălor. Atracţia târgului a fost un artist mim cu chip de înger. 

La târg şi-au expus produsele 11 agenţi economici. Cei mai căutaţi sunt cozonacii. Preţurile variază de la şapte la 70 de lei.

"Iepuraş cu ou, miel, floricele, inimioară, căsuţă, răţuşcă avem absolut tot. Cozonac începând de la 800 de grame, 500, 300. Avem un asortiment mare, mare", a declarat o vânzătoare.

"Eu vreau să iau un cozonac şi să-l duc în Italia şi vreau să fie ceva ales. Vreau să fie într-adevăr de firmă", a menţionat un bărbat.

"Am procurat un cozonac de a nostru tradiţional să transmitem şi noi undeva peste mări şi ţări tradiţiile noastre frumoase. Preţurile sunt accesibile", a spus o gospodină.

Atracţia târgului este un înger, care învie când te apropii de el. Oamenii au făcut coadă pentru a face poze cu el.

 La târg au fost expuşi porumbei, iepuri, fazani, dar şi animale exotice. Vedetele au fost însă broaştele ţestoase, care au atras privirile copiilor:

"Ia uite mamă, broasca ţestoasă, iepuraşul, da puiuţ, iepuraşul Daria".

"Văd şi eu, noi acasă la balcon nu avem aşa animăluţe".

Unii copii au putut participa la un master-class de încondeiere a ouălor pascale.

"Ei prima dată încearcă să facă pe o formă de gips cu culori de acril, cu pensula pe formă, e ceva destul de complicat pentru copii", a explicat Efimia Lepădatu, profesoară de educaţie plastică.

Vizitatorii au putut cumpăra şi haine confecţionate de meşteri autohtoni. Banii din vânzări vor fi donaţi familiilor sărace din ţară:

"Multe haine au fost oferite de vedete autohtone, interpreţi, actriţe. Preţurile nu sunt mari.
De la 50 până la 200 de lei.

Iarmarocul pascal este deschis în fiecare zi începând cu ora 09.00 şi până la ora 22.00. Acesta se va încheia în data de 22 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu