"La mulți ani, plecați acasă!" Mai mulţi tineri unionişti şi veterani au protestat astăzi în faţa ambasadei Rusiei

Embed:

"La mulți ani, plecați acasă!" Acesta a fost mesajul transmis de mai mulţi tineri unionişti şi veterani ai războiului de la Nistru, care au
organizat un flash-mob în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău.

Manifestanţii au scandat lozinci şi au aruncat cu bănuţi şi apă de culoare roşie. Acţiunea a avut loc cu ocazia Zilei Naţionale a Federației Ruse.

"Nu se permite..... eu ştiu, dar asta este doar apă cu vopsea, scrieţi-mi amendă, nu puneţi mâna pe ea..... ".

"Această apă roşie semnifică sângele eroilor noştri vărsat în 1992 pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova pentru a apăra limba română, tricolorul românesc, iar aceşti bănuţi semnifică banii murdari veniţi de la Moscova investiţi în politică, investiţi în a şantaja Republica Moldova pentru a nu se integra în Uniunea Europeană".,  a comunicat președintele asociaţiei "Onoare, Demnitate şi Patrie", Vlad Bilețchi.

Manifestanţii au cerut Federaţiei Ruse să îşi retragă armata de pe teritoriul din stânga Nistrului.

"Noi vrem să îi felicităm că au o zi naţională şi ar fi de dorit să o respecte şi pe a noastră luându-şi armata rusă acasă."

"Nu trebuie să fie o armată străină pe teritoriul unui stat independent".

"Ei nu sunt bineveniţi aici, ei au provocat doar ură, sânge şi dezbinare , noi ne-am săturat să fim ocupaţi, să fim subjugaţi".

Şi veteranii războiului de pe Nistru s-au alăturat manifestanţilor.

"Nu am uitat şi îi aducem aminte Rusiei că ea este străină pe acest pământ. Niciodată voi, Putin şi toată Rusia nu eraţi aici dacă Principatele Româneşti nu vă susţineau în războaiele susţinute împotriva islamului", a declaratpreşedintele Asociaţiei veternilor "Tiras-Tighina", Anatol Caraman.

La sfârşitul evenimentului, participanţii au scandat lozinci anti Federaţia Rusă.

"Armata rusă afară! Putin Vova, ia-ţi armata din Moldova".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu