La mulţi ani, Nicolae Botgros! Cel mai cunoscut lăutar al Moldovei împlineşte 66 de ani

Embed:

Maestrul Nicolae Botgros îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Dirijorul Orchestrei "Lăutarii" împlineşte 66 de ani. Numit un geniu al viorii, maestrul a dus faima muzicii populare în zeci de ţări europene, în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, dar şi în toate statele din fostul spaţiu sovietic.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc, Cahul, și este unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova şi România. Nicolae Botgros deţine titlul de Artist al Poporului şi Cavaler al Ordinului Republicii. De asemenea, a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Bârlad din România.

În 2002, Botgros a fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc. În cei peste 40 de ani de activitate, orchestra pe care o conduce a acompaniat peste 100 de interpreţi de muzică populară, printre care Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Zinaida Julea, Ștefan Bănică Junior și mulți alţii.

Nicolae Botgros a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcţia de deputat în circumscripţia numărul 42 din Cantemir.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu