La mulţi ani, Ion Suruceanu! Interpretul împlineşte 70 de ani

Embed:

Interpretul de muzică ușoară Ion Suruceanu își sărbătorește astăzi, ziua de naștere. Artist al poporului și Cavaler al Ordinului Republicii, de aproape cinci decenii ne bucură cu cele mai frumoase piese care între timp au devenit șlagăre.

Astăzi, Ion Suruceanu, care mai este numit și "Celentano de Moldova", a ajuns la frumoasa vârstă de 70 de ani. Printre cele mai cunoscute piese sunt "Ce seară minunată", "Luna, luna", "Numai tu" sau "Mi-e dragă luna lui septembrie."

”Cât de dragă mi-ai fost tinerețe. Cât de dragă îmi mai ești, dar te duci”.

Cu ocazia aniversării, interpretul Ion Suruceanu a participat la emisiunea ”Vorbe bune cu Lilu”, de la Canal 2. În platou, Ion Suruceanu a venit alături de interpretul Vitalie Dani și compozitorul Ian Raiburg, care în ultimii ani ar fi fost în

Presa a scris că în ultimii ani, Ion Suruceanu şi Ian Raiburg au fost în conflict. Cei doi au vorbit în cadrul emisiunii despre prietenia lor şi ce i-a unit pe parcursul anilor.

”Ne-am cunoscut și cred că ambii pasionați de muzică frumoasă, de acest gen, fiindcă sunt diferite genuri în muzică. Dar noi în muzica aceasta pop, noi într-atât am fost îndrăgostiți ambii ”, a spus ION SURUCEANU, interpret de muzică ușoară.

La fel, în cadrul emisiunii, interpretul Ion Suruceanu a fost surprins cu un șir de felicitări, din partea colegilor de breaslă.

Ion Suruceanu este emblema noastră și vreau să-l felicit din suflet. Să-i spun că orchestra Lăutarii, familia Botgros, ține foarte mult la tine, te iubește.

”Eu vreau să vă felicit și să vă doresc multă sănătate. Să aveți oameni frumoși în jur. Aștept cu nerăbdare, noutăți muzicale de la dumneavoastră”, a spus CRISTINA SCARLAT, interpretă.

”Maestre să ne fiți sănătos, frumos, precum vă știm. Să ne trăiți la mulți ani, toți buni, fericiți și nici de-o boală să nu știți. Că la lume trebuiți”, a spus MARIA ILIUȚ, interpretă.

Ion Suruceanu s-a născut în satul Suruceni, din raionul Ialoveni. După ce a absolvit Colegiul de muzică din Chișinău "Ștefan Neaga" unde a studiat pianul și fagotul, și-a început cariera de interpret.

În perioada 1970 - 1973 a fost solist în formația "Noroc", ulterior, timp de zece ani a mai cântat în orchestra de muzică ușoară "Bucuria" și "Contemporanul". A fost deputat între anii 1994 - 1998. Ion Suruceanu este căsătorit de mai bine de 40 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu