La mulţi ani, Chişinău! Primăria Capitalei a pregătit mai multe surprize cu ocazia Hramului Oraşului

Embed:

Oficialii de la Primăria Capitalei promit un program consistent de Hramul Oraşului. Două dintre evenimentele culturale programate pentru această zi sunt o luptă simulată între daci şi romani, dar şi un spectacol în aer liber oferit de Teatrul Masca din Bucureşti. Ca de obicei, sărbătoarea va culmina cu un foc de artificii.

Festivităţile vor debuta cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, iar peste puţin timp, la Catedrala "Naşterea Domnului" va începe un serviciu divin.

Ulterior, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, va adresa un mesaj de felicitare cu ocazia evenimentului.

La sărbătoarea, care marchează 577 de ani de la prima atestare documentară a oraşului, vor participa oaspeţi din străinătate şi delegaţii din localităţile înfrăţite şi partenere. Printre invitaţii de vază vor fi reprezentanţi ai Băncii pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi ai Băncii Europene pentru Investiţii, primari şi viceprimari ai multor oraşe, în special din România.

În scuarul Catedralei şi în Grădina Publică Ştefan cel Mare vor avea loc expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte şi floristică, precum şi un concurs de desen pe asfalt "Chişinăul în viziunea copiilor".

La ora 17.00, va fi dat startul unui concert. Pe scena montată în centrul Capitalei vor evolua interpreţi autohtoni şi din România printre care Nina Crulicovschi, Iurie Sadovnic, Cristi Aldea Teodorovici, Aura, Carla's Dreams, Sun Stroke Project şi Andra.

Festivităţile vor culmina cu focuri de artificii la ora 23:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu