LA MONDIALE, CU SPERANŢE MARI. Patru judocani moldoveni vor participa la CM din Japonia

Embed:

Patru judocani moldoveni se pregătesc de cea mai importantă competiție a anului. Denis Vieru, Dorin Goţonoagă, Victor Sterpu şi Cristina Blănaru vor participa la Campionatele Mondiale de Judo, ce vor avea loc în Japonia, la Tokyo.

Sportivii pot acumula puncte pentru clasamentul mondial, mărindu-şi considerabil şansele de a îndeplini baremurile de calificare la Jocurile Olimpice. Denis Vieru este foarte aproape de prezența la Olimpiadă, el fiind clasat pe locul 5 în topul mondial al categoriei de greutate de până la 66 de kilograme.

În acest an, Vieru a cucerit 3 medalii de aur şi una de argint la turnee de Grand Slam şi Grand Prix şi a devenit campion la Universiada Mondială.

" Sper să punctez şi de data asta. Poate intru în finală. Sunt pregătit şi cred în mine. Am ambiţii mai mari să fiu şi mai sus, să arăt o luptă frumoasă", a spus DENIS VIERU, judocan. 

Judocanii abia aşteaptă să demonstreze de ce sunt în stare la Mondialele la care vor participa 880 de sportivi din 150 de ţări.

" Campionatul Mondial va fi unul foarte puternic - câte 90 de oameni în categorie. Este foarte mult. Necătând la faptul că o să fie mulţi participanţi, sperăm să avem o prestaţie cât mai bună", a spus DORIN GOŢONOAGĂ, judocan.

" Aştept să avem o participare bună la Campionatul Mondial, să ocupăm locuri de frunte. Vor veni cei mai puternici sportivi din toate ţările", a spus VICTOR STERPU, judocan.

În grupul celor mai buni judocani, Cristina Blănaru este singura fată, dar e la fel de ambiţioasă ca băieţii.

" Chiar aş putea spune că e destul de bine între băieţi. Tot ce vreau acum e să cuceresc o medalie la Campionatul Mondial", a spus CRISTINA BLĂNARU, judoka. 

Valeriu Duminică, secretarul general al federaţiei de profil, participant al Jocurilor Olimpice din 2016, îi ajută pe judocani la antrenamente şi speră să vadă cât mai mulţi sportivi moldoveni la Olimpiada de anul viitor.

" Sper să avem o evoluţie reuşită deoarece am făcut o selecţie mai dură. Pleacă un număr limitat de persoane, dar sper că vor reuşi şi vor acumula puncte pentru a ne apropia de Jocurile Olimpice", a spus VALERIU DUMINICĂ, secretar general al FM de judo.

Campionatele Mondiale de judo de la Tokyo se vor desfăşura între 25 şi 31 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu