La matineu cu măşti de protecţie! Gripa dă peste cap programul manifestaţiilor din grădiniţe (VIDEO)

Embed:

Numărul alarmant de mare al bolnavilor de gripă şi viroze a dat peste cap programul manifestaţiilor din grădiniţe dedicat sărbătorilor de primăvară. Managerii unor instituţii preşcolare din Capitală au renunţat la organizarea matineelor, în timp ce alţii  au luat măsuri sporite de protecţie. 

În grădiniţa nr. 23 din Capitală, matineul dedicat sărbătorii de 8 martie s-a desfăşurat într-un mod neobişnuit.

Părinţii care au participat la festivitate au fost echipaţi cu măşti şi bahile:

"E ceva normal, pentru că sunt atâtea cazuri de gripă şi ne protejăm şi noi şi pe copii, îi protejăm şi pe toţi din jurul nostru."

"În această grădiniţă au avut grijă ca părinţii să participe la aşa manifestaţie. Toţi avem parte de protecţie".

"Suntem cu măşti şi protejăm copii de infecţii. "

"Aveam pregătite de acasă tot setul, bahile, măşti de protecţie".

Adminsitraţia grădiniţei spun că a luat măsuri sporite de protecţie în condiţiile situaţiei epidemiologice din ţară.

"Am ţinut cont ca să fie prezente doar mămicile la matineu, persoane străine nu. Să nu să se înbolnăvească și să nu ne aducă viroze din oraş. Avem un caz într-o grupă în care este epidemie şi matineul s-a amânat cu o săptămână", a declarat directorul adjunct la grădinița nr.23 din capitală, Tatiana Gorea. 

Specialiştii Centrului Municipal de Sănătate Publică le recomandă directorilor grădiniţelor să limiteze organizarea matineelor în această perioadă.

"Să nu primească copii bolnavi la matinee, fiindcă este foarte periculos. Un copil bolnav să vină la matineu şi să-i molipsească pe ceilalţi", a declarat şeful Centrului Municipal de Sănătate Publică, Lumința Suveică. 

Potrivit datelor Centrului Municipal de Sănătate Publică, 38 la sută dintre personale diagnosticate cu infecţii virale sunt copii cu vârste de până la şapte ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu