La Lozova au fost instalate primele indicatoare stradale din sat (FOTO)

Securitatea traficului rutier reprezintă o prioritate a Primăriei din satul Lozova. Cerințele cetățenilor sunt încadrate în agenda de lucru a primarului, astfel, la 13 iunie au fost instalate primele indicatoare stradale din localitate.

„Ideia era de mult, dar e complicat de identificat sursele financiare, fiind faptul că este o necesitate pentru siguranța în trafic și totodată erau și niște solicitări din partea cetățenilor. Astfel, am făcut acest lucru mai repede. În istoria satului nu a fost înregistrat vreodată că ar fi fost plasate indicatoare rutiere prin localitate, astăzi în sat vor fi instalate mai multe indicatoare care vor asigura securitatea în traficul rutier. Lozova merge spre modernizare. Doamne ajută” , scrie primarul cumunei Lozova, Lilian Botnaru pe pagina lui de facebook.

„Sunt elemente binevenite traficului rutier deoarece lasă loc de interpretare și neclaritate șoferilor și pietonilor. De nenumărate ori, la intersecțiile drumurilor regionale cu cele locale șoferii se ghidau de regula mâinii drepte sau ofereau prioritate celor de pe drum național/regional. Astfel, în diverse accidente ambii șoferi aveau partea lor de adevăr. Sperăm că acest lucru nu se va mai întâmpla. Viața călătorilor are prioritate", a precizat consilierul local, Viorel Jardan.
 
Sătenii spun că au așteptat multă vreme măsurile de securitatea, de asemenea, aceștia se arată încântați de noile indicatoare.
 
„Indicatoarele care au fost instalate sporesc siguranța conducătorilor auto, cât și al pietonilor. Am așteptat, și uite că lucrurile bune se întâmplă mai repede decât am sperat."
 
Indicatoarele au fost avizate de către poliție și Administrația de Stat a Drumurilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu