La Kiev au fost reţinuţi doi suspecţi în comiterea atentatului în care a murit un copil de 3 ani. Cine sunt ucigaşii

Embed:

Anunţul a fost făcut luni, 2 decembrie, de către forţele de ordine din Kiev. Potrivit acestora, ambii şi-au recunoscut vina şi riscă până la 15 ani de puşcărie. Bănuiţii au vârste 19 şi 20 de ani. 

Potrivit presei ucrainene, ambii suspecţi au luptat în Doneţk, în Armata voluntară ucraineană, Unul dintre ei, Andrei Lavrega era cel mai bun lunetist al detaşamentului "Aratt". 

"Un băiat curajos, responsabil, unul dintre cei mai buni lunetişi în acest război. Deştept şi talentat, în pofida vârstei. El a fost decorat cu o distincţie de stat de preşedintele Poroşenko", a comunicat pentru Obozrevatel comandantul detaşamentului, Andrei Gherghert. Acesta a menţionat că Lavrega era foarte disciplinat. "Dacă nu era cazul acesta, atunci el era un exemplu demn de urmat. Dacă s-a produs acest incident şi el a ieşit să împuşte în stradă, înseamnă că lucrurile stau prost. Mi se rupe inima", a spus Andrei Gherghert. 

El a adăugat că lipsa unui statut al voluntarilor care se întorc de la război, lipsa măsurilor de socializare, i-ar putea împinge pe aceşti oameni să comită crime.

Potrivit publicaţiei Strana, deputatul Veacheslav Sobolev a avut anterior un conflict dur cu un influent judecător „Donețk” de câțiva ani. El și familia sa au primit amenințări, inclusiv cu violență fizică. 

Crima este cu atât mai oribilă, cu cât atacatorul a văzut că în maşină a urcat un copil. "De regulă, killerii urmăresc victima minuţios. De aceea, se pare că scopul atacatorilor nu a fost uciderea businessmanului, dar "pedepsirea lui", scrie Strana.  

Mai mult, ucigaşul ar fi împuşcat dintr-o cameră din hostelul de vizavi, care a fost rezervată pe numele unui cetăţean ce figura într-un paşaport pierdut. 

Mama micuţului decedat, Inna, este a treia soţie a lui Veaceslav Sobolev. Cea de-a doua soţie a businessmanului - Svetlana Spiegel - a fost anterior căsătorită cu cântăreţul rus Nicolai Baskov.   

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu