La Katyn, preşedintele Kaczynski, urma să ceară desecretizarea tuturor arhivelor ruse privind genocidul din aprilie 1940

Embed:

"Katyn a devenit o rană dureroasă a istoriei Poloniei, dar, timp de multe decenii, a otrăvit şi relaţiile dintre polonezi şi ruşi. Să lăsăm acum rana Katyn să se vindece deplin. Suntem deja pe acest drum", acestea sunt câteva secvenţe din discursul pe care trebuia să-l rostească la Katyn preşedintele polonez, Lech Kaczynski.

"Doamnelor şi domnilor, în aprilie 1940, mai mult de 21 de mii de prizonieri polonezi din lagărele de concentrare şi închisorile NKVD au fost ucişi. Acest genocid a fost comis din voinţa lui Stalin, aflat la conducerea Uniunii Sovietice. Au fost victimele unui război de nedescris. Au fost ucişi, încălcându-se legile şi convenţiile lumii civilizate".

Preşedintele Kaczynski, care a murit, sâmbătă, într-un accident aviatic, urma să vorbească la comemorarea masacrului din Katyn. Acesta dorea să ceară desecretizarea tuturor arhivelor ruse pe această temă.

loading...

Lasă un comentariu