La Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Capitală au fost aduse aparate de ultimă generație pentru pacienţii cu boli neurologice

Embed:

Pacienţii cu boli neurologice vor putea să-şi afle, de acum încolo, diagnosticul în doar două ore, şi nu şase, cum era până în prezent.

Acest lucru va fi posibil datorită aparatelor de ultimă generaţie, care au fost aduse la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Capitală. Renovarea a fost posibilă datorită a două proiecte investiţionale în valoarea de aproape două milioane de lei.


Utilajul va permite specialiştilor să stabilească starea pacientului în doar două minute.

"Este destul de rapid căci vedem gama de date mai mare decât cum era înainte. Înainte puneai termometrul subţioară, aşteptai 5 minute, tensiunea până găseai... bătăile inimii pe minut tot nu le vedeam cu exactitate. Acum aparatul permite tot", a spus inginerul tehnica medicală, Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, Petru Croitor.

Pe lângă acest utilaj, secţia a fost dotată cu monitoare cardiorespiratorii şi mai multe paturi pentru resuscitare.

"Eu prima dată văd, din cei 35 de ani lucraţi aici, când nu am frică că nu ştiu ce va face cu pacientul peste un moment. În afară de salarii, noi trebuie să avem satisfacția că lucrăm în condiții normale", a spus directorul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, Grigore Zapuhlîn.

"Condiţiile care sunt aici sunt la standartele europene. Cea mai mare prioritate a statului, a Guvernului trebuie să rămână în continuare sănătatea populaţiei", a spus secretarul general de stat Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlcă.

Unitatea Primiri Urgență a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Ceh şi al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu