La doar şase luni şi-a pierdut un rinichi şi a devenit invalid de grupa a doua. Dăruieşte o sărbătoare!

Embed:

Suferă de o boală renală gravă. Dar cum suferinţa nu vine singură, Sergiu, un copil de zece ani din Ceadâr-Lunga, este nevoit să îndure şi lipsuri. Părinţii îi pot oferi doar cele mai elementare lucruri. Despre o sărbătoare de Crăciun - nici vorbă. Sergiu merită însă un Pom de Crăciun. Împlineşte un vis!

Învaţă atât de bine, încât o şcoală întreagă se mândreşte cu el.

"Succesele obţinute la învăţătură şi în activitatea extraşcolară ne fac să ne mândrim cu el", a spus directoarea Liceului din Ceadâr-Lunga, Maria Ghirganova.

Sergiu se ia cu învăţătura pentru a uita de durere. Suferă de o boală renală gravă.

"Când a împlinit patru luni şi jumătate, medicii au depistat că nu-i funcţionează un rinichi. La doar şase luni i l-au înlăturat. Acum are doar unul şi este invalid de grupa a doua", a menţionat mama băiatului, Svetlana Ghenov.

Părinţii fac imposibilul ca Sergiu să fie la fel ca semenii lui şi să se bucure de copilărie. În schimb, micuţul îi răsplăteşte cu note bune.

"Îi iubesc foarte mult. De aceea, mă strădui ca ei să se mândrească cu mine", spune Sergiu.

Mama băiatului spune că în prezent, tatăl a rămas fără serviciu, iar ea este unica care lucrează. "Lucrez doar eu. E greu. Ne străduim tot timpul să verificăm starea de sănătate a copilului. Facem analize mai des. Pentru aceasta trebuie bani, sigur că da", a spus Svetlana Ghenov.

Aşa că pentru o sărbătoare de Crăciun bani nu mai ajung. Însă fiecare dintre noi poate împlini un vis. Şi Sergiu merită să aibă în casă un Pom de Crăciun.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu