La doar o lună de la instalarea pavajului în centrul Capitalei, trotuarele deja se surpă. Ce spun reprezentanţii Primăriei

Embed:

La doar o lună de la instalarea pavajului în centrul Capitalei, trotuarele deja se surpă. Se întamplă chiar pe Bulevardul Ştefan cel Mare, unde a apărut o groapă de doi metri pe pista pentru biciclişti.

Reprezentanţii Primăriei spun că firma de construcţie care a executat lucrările de reparaţie este responsabilă să remedieze problema.

Pavajul s-a surpat noaptea trecută pe bulevardul Ştefan cel Mare, aproape de intersecţia cu strada Ismail. Groapa nu a fost îngrădită, întrucât pe şantier nu se fac lucrări în perioada sărbătorilor. Aşa că trecătorii sunt nevoiţi să fie cu ochii în patru pentru a evita accidentările.

"Putem cădea în groapă și să ne rupem picioarele. Au făcut economii la materiale".

Oamenii acuză autoritățile și firma de construcție de neglijență. Unii spun că antreprenorii nu au respectat tehnologia când au montat pavajul.

"N-au lucrat calitativ. Ninsoarea, nici ploile nu trebuie să încurce la nimic dacă au făcut calitativ".

"N-au fost bine lucrările făcute. Lișbî, fac lișbî peste tot locul. Uitați-vă ce se face în oraș și e murdar".

Pavajul surpat i-a indignat și pe câţiva turiști. Un grup de tineri din Brașov au făcut haz de necaz şi au măsurat cât de adâncă este groapa de pe trotuar.

"Se face treabă de mântuială pentru a se reface și a se reface pentru a recontracta compania de construcții".

"Văd că sunt lucrări destul de proaste. E păcat, pentru că sunt niște bani dați probabil și de noi de românii și de celelalte state ale Europei pentru dezvoltarea Moldovei, dar văd că nu se face ceea ce ar trebui să se facă".

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc spune că groapa va fi astupată săptămâna viitoare de compania de construcţie responsabilă de lucrări.

"Zona respectivă, în general tot bulevardul Ştefan cel Mare, este şantier. Toată responsabilitatea pe perioada executării lucrărilor, cât şi pe perioada de garanţie, este după antreprenor", a afirmat şeful Direcţiei Relaţii Publice, Primăria Chişinău, Vadim Brânzaniuc.

Reconstrucția bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt a început în 2015. Autorităţile au anunţat mai multe termene pentru finalizarea lucrărilor. Ultima promisiune este începutul lunii august.

Reparaţia principalei artere din Capitală este finanţată de BERD şi BEI.

Din cele 22 de milioane de euro, bani împrumutați de la UE, în prima etapă au mai fost reparate alte două artere: strada Vasile Alecsandri şi bulevardul Constantin Negruzzi, iar la sfârşitul acestui an vor demara lucrările de reconstrucţie a străzilor 31 august, Tighina şi Alexandru cel Bun.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu