La doar câteva zile de la învestire, ucrainenii cer demisia preşedintelui Vladimir Zelenski

Embed:

La doar câteva zile de la învestire, ucrainenii cer demisia preşedintelui Vladimir Zelenski. Un activist din ţara vecină a lansat o petiţie pe pagina prezidenţială, cu un asemenea demers şi a reuşit să adune deja peste 40 de mii de semnături.

În text se menţionează că noul lider de la Kiev nu a promis nimic poporului. În schimb, interesele personale le-a numit drept ale cetăţenilor ţării.

Cel care a lansat petiţia a scris că Zelenski nu ar avea sprijinul celor 73 de procente din alegători, întrucât cei mai mulţi l-ar fi votat în semn de protest faţă de contracandidatul său, Petro Poroşenko.

Ceremonia de învestire a lui Vladimir Zelenski a avut loc luni. După ce a rostit jurământul, noul lider de la Kiev a anunţat că dizolvă Rada Supremă şi a cerut demisia şefului Serviciului de Securitate de la Kiev, al Procuraturii Generale, dar şi al ministrului Apărării.

Zilele trecute, presa ucraineană a scris că Zelenski l-a numit șef al administrației prezidențiale pe Andrii Bogdan, care este și avocatul oligarhului Igor Kolomoiski, revenit recent în ţară după doi ani petrecuţi peste hotare.

De asemenea, a instalat în aparatul prezidențial doi foști colegi de-ai săi, din studioul de producție ”Kvartal 95”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu