La Costeşti, staţiile de aşteptare s-au transformat în ADEVĂRATE OPERE DE ARTĂ (FOTOREPORT)

Stațiile de așteptare din satul Costești, raionului Ialoveni, s-au transformat de Paşte în opere de artă. Pereţii acestora au fost pictaţi de mai mulţi tineri din localitate. Acţiunea a fost posibilă după ce autorii ideii au câştigat un proiect finanţat de autorităţile locale.

"Oamenii se întorc de peste hotare să vadă și ei cât de frumos este satul nostru. Cel mai mult m-am implicat la renovarea stațiilor, la vopsirea lor", a spus voluntarul Elena Bîrca.

Timp de o lună, tinerii au fost ajutaţi de pictorul Alexei Luca. El a dat culoare la cinci stații din sat.

"Aici stația e mai mică, cred că în 24 de ore, dar două zile lucrăm. O să fie doi îndrăgostiți aici și un apus de soare. De aici va fi deja luna și noaptea. Vopseaua este bună, e special pentru pictura murală, e rezistentă la soare, la ploaie", spune Alexei.

Proiectul este realizat de 21 de tineri din satul Costeşti.

"Stațiile erau într-o stare deplorabilă și noi ne-am gândit că putem schimba acest lucru. Am scris un anunț public, ca toți voluntarii care doresc, să se alăture proiectului", susține inițiatoarea proiectului, Elena Mahu.

Localnicii sunt încântaţi de idee, iar primarul satului spune că-i va sprijini în continuare pe tineri.

"Au început să facă ceva frumos. Când le-am văzut, m-am mirat și eu. Sperăm să se păstreze."

"Nu cunosc cine a desenat, dar ne place și nouă. De Paști am observat. La fabrica de vinuri au făcut via cu strgure de poamă. Foarte frumos, eu zic. Băieților aceștia eu zece le pun. "

"Atunci când vin cu o inițiativă este păcat să spui că nu. Am contribuit și noi cu ce a fost nevoie, vopsele, cu un meșter, pe care l-am contractat", a precizat primarul satului Costești, Natalia Petrea.

Valoarea proiectului a fost de doar 5.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu