La cinci zile de la spargerea filialei Moldova Agroindbank, oamenii ajută poliţia la căutarea hoţilor

Embed:

La cinci zile de la spargerea unei filiale ale băncii Moldova-Agroindbank din care s-au furat 84 de casete în care se aflau bani, bijuterii și alte bunuri în valoare de aproape 30 de milioane de lei, forţele de ordine nu au niciun bănuit. Între timp, oamenii care locuiesc sau muncesc în zonă încearcă să-şi amintească dacă au văzut ceva suspect în acea zi pentru a se pricopsi cu milionul de lei, promis drept recompensă, de conducerea instituţiei financiare, pentru informaţiile care vor duce la reţinerea făptaşilor. 

Mulţi dintre locatari spun că în noaptea furtului nu au văzut şi nu au auzit nimic suspect.

"Din ce au spus toţi vecinii nu s-a auzit nimic. A fost o noapte obişnuită pentru oamenii de rând, dar pentru hoţi, nu".

"Eu dacă aş şti cine tot aş spune. Păi, este un milion de lei şi să ţi-l dea aşa numai pentru că ai văzut ceva şi ai spus, desigur. Ia-n fă milionul de lei, cât trebuie să lucrezi?!"

"Dacă-l ştim, îl spunem, dar noi nu ştim nimic. Dar cine nu vrea un milion de lei?! Ei între dânşii au furat, alţii nimeni nu au putut să-l fure. Cine au putut să ştie toate căile?!

"- Numai auzi în ţara asta nebunii. Altceva nimic. Este sărăcie, dar nici nu-i un control
- Adică poliţia nu-şi face treaba
- Cred că da. Doar aici în centru, nu este în pădure şi s-a întâmplat aşa ceva".

"La moment, forţele de ordine întreprind toate măsurile speciale de investigaţii şi de urmărire penală în stabilirea tuturor circumstanţelor comiterii furtului, dar şi în identificarea şi reţinerea făptaşilor, care au comis această infracţiune", a declarat Natalia Stati, ofiţer de presă al DP Chişinău.

Furtul a avut loc sâmbătă, între orele 03:00 și 05:00 dimineaţa, iar poliţia a fost sesizată abia la ora 9 şi 25 de minute. Hoţii au reuşit să pătrundă în interior, după ce au deconectat energia electrică din sediul băncii şi au deteriorat grilajul de la intrarea din spate. Camerele de supraveghere şi alarma, la fel, au fost deconectate.

Poliţia susţine că banca nu ar fi luat măsurile de securitate necesare. Informaţie negată de instituţia financiară, care spune că dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, iar acest lucru este cunoscut şi de către organele de drept.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 12 ani de puşcărie.

La câteva zile după incident, administraţia instituţiei financiare a anunţat că-i va despăgubi pe clienţii ale căror bunuri au fost furate, cu până la 500 de mii de lei.

Lasă un comentariu